Meld je hier aan voor het Gesprek fan de Takomst

De Terp fan de Takomst in Blije is een kunstwerk op zicht. Tegelijkertijd staat het symbool voor heel veel meer. Denk bijvoorbeeld aan klimaatveranderingen en de consequenties voor dit gebied. Opkomend water en veranderend landschap. Hoe gaan we daar mee om? Hoe leven we straks met het stijgende waterpeil? Hoe willen en kunnen we straks wonen? Hoe geven bewoners zelf mee vorm aan hun leefomgeving?

Het gesprek fan de Takomst
Samen met NRC-journalist én maker van de podcast Nattigheid Tracy Metz als moderator gaan we het gesprek hierover aan met een aantal gasten en bezoekers van de terp. Onder andere Eveline de Smalen (Curator Werelderfgoedcentrum Waddenzee) en Eefke van de Wouw (milieu- en mensenrechten ambassadeur) maken deel uit van dit gesprek. Uiteraard is kunstenaar Ruud Reutelingsperger ook aanwezig en verheugen we ons op een voordracht van Kirsten van Santen, cultureel antropoloog en kunstredacteur bij de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Voor dit boeiende programmaonderdeel – georganiseerd door Sense of Place – is reserveren noodzakelijk.

Het programma van Sense of Place is onderdeel van een dagvullend programma rondom de opening van de Terp fan de Takomst. Dit programma ziet er als volgt uit:

05.00 – 06.30 uur – Yoga op de Terp
07.30 uur – Eerste kweldertocht
09.00 – 10.30 uur – Ontbijt op de Terp
11.00 – 12.00 uur – Officiële opening door Lutz Jacobi en Shantikoor De Slykstappers
14.00 – 15.45 uur – Gesprek fan de Takomst in de St. Nicolaaskerk te Blije
15.30 uur – Fietstocht/excursie
16.00 uur – Tweede kweldertocht
20.30 – 23.30 uur – De zonsondergang tegemoet (met hele dorp klinken op de Terp)

Let op: via deze pagina kun je je alleen aanmelden voor het Gesprek fan de Takomst van Sense of Place. Overige aanmeldingen gaan via de nieuwsbrief van Dorpsbelang Blije.

Praktische informatie
Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op Farrewei 22 te Blije. Dit is het terrein van de Multy Funksjonele Akkomodaasje. Vanaf hier is het ongeveer vijf minuten lopen richting de St. Nicolaaskerk. Gedurende de dag vertrekken vanaf de parkeergelegenheid shuttlebussen richting de Terp fan de Takomst, zo ook na afloop van het Gesprek fan de Takomst. Wil je na afloop van het Gesprek fan de Takomst de Terp bezoeken? Hou dan rekening met (warme) kleding en geschikt schoeisel.

Aanmeldformulier Terp fan de Takomst

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toestemming