Kerend Tij

Op 4 april 2018 trapt Sense of Place af met twee tentoonstellingen in Leeuwarden. In het Aegongebouw en in de Kanselarij ruik, proef en ervaar je de Middelzee, ooit de verbinding met het Waddengebied; hét podium van Sense of Place voor de komende jaren.
De expositie in het Aegongebouw wordt ingericht door Alex van de Beld en in de Kanselarij door Bruno Doedens.

Over Alex van de Beld

Alex van de Beld studeerde aan de Academie voor Bouwkunst te Groningen. Hij was medeoprichter en ruim 20 jaar partner van Onix, een architectenbureau dat zich bezighoudt met grootschalige, stedelijke projecten tot kleine, unieke interventies in het landschap. Vanaf 2015 gaat hij zelfstandig verder als oprichter en directeur van ALB Surroundings by Onyx International. Alex: “Werkend in de perifere omgeving, probeer ik nieuwe verbanden te ontdekken tussen landschap en design, kunst en theorie, politiek en stedenbouw, cultuur en onderwijs. Mijn missie is vooral om te bemiddelen in de manier waarop mensen in door de mens gemaakte omgevingen leven”.

Over Bruno Doedens

Bruno Doedens (1959) studeerde aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, specialisatie Landschapsarchitectuur. In 1990 wint hij de basisprijs Prix de Rome – Landschapsarchitectuur. In 1993 richt hij samen met Maike van Stiphout het bureau DS op dat de internationale prijsvraag voor twee parken op de Potzdamer Platz in Berlijn wint. Beiden zijn gerealiseerd. In 2005 gaat Doedens zelfstandig verder, sinds 2007 o.a. als initiator en artistiek leider van Slem. Bij al zijn projecten staat naast deskundigheid en ambacht de verbeelding centraal. De fascinatie om ‘het onmogelijke waar te maken’, oftewel ‘om van water wijn te maken’, én de aandacht voor de langere termijn en de sociale en culturele waarden, voeren de boventoon.
Voor meer informatie Bruno Doedens

Realisatie: van 04.04.2018 t/m 25.11.2018

Locatie: Leeuwarden