Bildstars en Eigenheimers

De foto-installaties “Bildtstars en Eigenheimers” geven een gezicht aan de aardappeltelers uit Friesland en Groningen. De aardappelteelt is sterk bepalend voor het karakteristieke landschap in de Waddenstreek. En de aardappeltelers zijn van betekenis voor de Friese en Groningse identiteit en cultuur. Daarnaast vervullen zij met hun land een belangrijke sfeerbepalende rol in het landschap in beide provincies. De portretten van Linette Raven geven hen een gezicht.

De portretten zijn, als onderdeel van het project Brug, Brêge, Bridge van de Friese Milieuraad in 2018 te zien onder bruggen in Dokkum. Met dit project wordt een groot deel van de Friese bruggen omgetoverd tot expositieruimte voor amateur- en professionele kunstenaars. Wachten voor een openstaande brug is zo niet langer een ergernis, maar een belevenis! Daarnaast zijn vanaf 2018 de eerste foto-installaties “Bildtstars en Eigenheimers” te zien op het erf van de aardappelboeren zelf.

Over Linette Raven

Portretfotograaf die met haar foto’s graag het verhaal vertelt van “gewone” mensen. Initieert grote kunstprojecten en werkt daarbinnen graag samen met anderen. O.a. bekend van “Fan twa kanten” met 182 portretten van eilandbewoners van Terschelling, manshoog gepresenteerd op buitenlocatie. En van “Pioniers van de Wieringermeer” met portretten van de eerste 40 bewoners van deze polder.
http://www.linetteraven.nl/

Realisatie: april tot oktober 2018

Locatie: in 2018 onder bruggen in Friesland, vanaf 2019 in aardappelvelden langs de Waddenkust.