Tien portretten van pootgoedtelers hangen sinds november bij agrarische bedrijven langs de Noordoost-Friese Waddenkust.
De portretten – gemaakt door fotograaf Linette Raven – krijgen voor tenminste vijf jaar een plek op boerderijdaken, muren en schuren midden in het landschap. Zo krijgen de aardappelboeren en hun families een gezicht. Welk verhaal willen zíj vertellen over het land dat zij bewerken? Over hun cultuur en hun leven? Ontdek het op locatie – met de kop in de wind en op eigen tempo – aan de hand van de beleefroute ‘Bildtstars en Eigenheimers’: een expeditie dwars door een uniek gebied.

De beleefroute is te downloaden via www.friesland.nl/app . In de app zijn de verhalen van de boeren te horen. De route begint in Hallum en eindigt in Anjum. Op de fiets duurt de tocht twee uur, maar per auto zijn de locaties ook goed te bekijken.

In 2019 komen er in Friesland nog 10 portretten bij. Daarna breidt de route zich uit richting Groningen

 

 
Bildtstars en Eigenheimers was er niet gekomen zonder medewerking van al onze partners en sponsoren. Grote dank VSBfonds, BankGiro Loterij Fonds, Samenwerkende Friese Rabobanken, Interreg Deutschland-Nederland, Provincie Fryslân, Provincie Groningen, Niedersachsen, Germany, Waddenagenda, Programma naar een Rijke Waddenzee, Prins Bernhard Cultuurfonds, DDFK Gemeenten en Leeuwarden-Fryslân 2018!