Vier de Dag van het Wad: 9 jaar UNESCO Werelderfgoed

In 2009  heeft de Waddenzee de eervolle titel UNESCO Werelderfgoed gekregen. Het gezamenlijke gebied van Denemarken, Duitsland en Nederland is een uniek en dynamisch natuurgebied met een grote biodiversiteit. Een wonderlijke variëteit van planten en dieren. Miljoenen trekvogels gebruiken het gebied als tussenstation. Het is het grootste intergetijdensysteem van zand- en modderbanken die de kust beschermen. Het gebied verandert elke dag en is dan ook een lust om naar te kijken. En om te beleven.

In het weekend van 30 juni en 1 juli vieren we dat de Waddenzee al 9 jaar UNESCO Werelderfgoed is. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd in het Waddengebied. In de kop van Noord-Holland, de Friese kust, de Groningse kust en de eilanden. Variërend van slapen op de dijk, wadlooptochten, visroken en verhalenvertellers.

Sense of Place viert natuurlijk de Dag van het Wad mee en is te vinden op meerdere locaties in het Waddengebied en in Leeuwarden. Onder de noemer Kerend Tij heeft Sense of Place in Leeuwarden twee kunstprojecten over de Wadden gerealiseerd, de Waddenkelder in de Kanselarij en het Waterpanorama in de binnentuin van het Aegongebouw. Bij dit laatste kunstwerk bemant Sense of Place zaterdag een informatiestand over de Wadden. Vanuit Leeuwarden gaat Joop Mulder als gids met mensen op pad naar het Waddengebied. Daarnaast onthult Sense of Place in Holwerd een panoramische maquette van Dijk van een Wijf, presenteert het de foto-installatie ‘de Mannen van Holwerd’ en kan een bezoek gebracht aan ‘Ode aan M.C. Escher op ’t Bildt’, kunstwerken in het graan die onderdeel zijn van het programma van Sense of Place.

Kijk op www.dagvanhetwad.nl voor alle activiteiten rondom Dag van het Wad en volg facebook /waddenzeewerelderfgoed voor de laatste informatie.

Het Sense of Place programma tijdens de Dag van het Wad is mogelijk gemaakt door Programma naar een Rijke Waddenzee.