Het tweede beeld van Wachten op hoog water – de dunne dame – is op vrijdag 30 augustus 2019 vertrokken uit de werkplaats van kunstenaar Jan Ketelaar. Bij de Mannen van Staal wordt ze verder gereedgemaakt voor de installatie op de dijk bij Holwerd, waar ze een plekje krijgt naast de volle dame. Na negen jaar is daarmee de voltooiing van dit megaproject nu echt in zicht.

Omrop Fryslân legde het vervoer uit de werkplaats van Jan Ketelaar vast en interviewde de kunstenaar en Joop Mulder, initiator van Sense of Place. Bekijk de video hier:

De dunne dame wordt op maandag 16 september vanaf 13.00 uur op de zeedijk bij Holwerd geïnstalleerd. Geïnteresseerd publiek is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en dit moment samen te vieren. Dit zal op informele wijze gebeuren: we nodigen iedereen uit om koffie/thee/lekkers mee te brengen voor een gezamenlijke picknick en brengen zelf natuurlijk ook de nodige versnaperingen mee. Jan Ketelaar en team Sense of Place, waaronder artistiek leider Joop Mulder, zullen tot een uur of 16.00 aanwezig zijn.