De mannen van Holwerd

De installatie ‘de mannen van Holwerd’ van kunstenares Linette Raven is een eerbetoon van Sense of Place aan de vier initiatiefnemers van het project ‘Holwerd aan Zee’. De installatie stelt een sluis met stromend water voor, met aan de binnenkant van de sluis de vier manshoge portretten. Bezoekers lopen door een corridor van aardappelkisten en staan dan oog in oog met deze bijzondere mannen.
Met ‘Holwerd aan Zee’ willen de initiatiefnemers de negatieve spiraal van leegloop en economische achteruitgang van het dorp keren. Er moet een doorbraak in de zeedijk komen en daarmee herstel van de verbinding tussen Waddenzee en achterland. Bewoners, wateringenieurs, ondernemers, kunstenaars en natuurliefhebbers, iedereen is enthousiast en wil er mee aan de slag. Een dynamisch samenspel tussen mens en natuur, water en land, oud en nieuw.  Een economische kans voor het dorp en de hele regio en een ecologische kans voor het wad.

Over Linette Raven

Portretfotograaf die met haar foto’s graag het verhaal vertelt van “gewone” mensen. Initieert en werkt graag binnen grote kunstprojecten, samen met anderen. O.a. bekend van “Fan twa kanten” met 182 portretten van eilandbewoners van Terschelling, manshoog gepresenteerd op buitenlocatie. En van “Pioniers van de Wieringermeer” met portretten van  de eerste 40 bewoners van deze polder. Zie ook het Sense of Place project ‘Bildtstars en Eigenheimers’
http://www.linetteraven.nl/

 Verwachte realisatie: vanaf mei 2018

Locatie: Holwerd