Het internationale project Off Season Art Gardening (OSAG) werd vorige week niet in op locatie, maar digitaal afgesloten. Het was even schakelen voor de deelnemende kunstenaars om zo op afstand samen iets te creëren, maar uiteindelijk wisten de partners in Litouwen er een mooie beleving van te maken. Vooral de doos met verschillende lokale spullen uit Litouwen was een succes om vanuit huis toch een beetje de stad Ukmerge te ervaren.

Hoe was het voor de Nederlandse kunstenaars Cora Bosch en Jack Visser om de afgelopen jaren deel te nemen aan OSAG?

Cora: “Het is super geweest om deel uit te maken van OSAG. Met name natuurlijk de fysieke weken in Nederland en Zweden. Het is zo leuk en inspirerend om met kunstenaars uit andere landen kennis te maken en ervaring te delen. Mijn mooiste ervaring was op Terschelling waar ik met Jack aan landart bezig was in het water. Daadwerkelijk met een andere kunstenaar creëren.”

Jack: “Het meest speciale vind ik dat in de drie jaren waarin we als zes kunstenaars met elkaar opgetrokken hebben, er een nauwe band is ontstaan en we elkaars cultuur hebben leren kennen.  Daarbij kregen we ook zoveel respect voor elkaar. We zijn eigenlijk een beetje familie geworden. Ik vind het dan ook erg jammer dat het project afgelopen is en hoop toch stiekem op een vervolg. Misschien dat we nog een keer echt met zijn allen in Ukmegre (Litouwen) bij elkaar kunnen komen.”

Cora en Jack creëren samen een werk op Terschelling tijdens de aftrap van Off Season Art Gardening.