Dijk van een Wijf

Een uitgestrekt landschap waar een wulps gevormde dijk uit oprijst. Een enorm, met gras overdekt liggend vrouwelijk naakt van zo’n honderd meter lang en tot twintig meter hoog. Moeder de vrouw, de Hollandse deerne, dikke billen, volle borsten, melk en echte boter, schapen en boterbloemen; in één adem mals en sappig!

Mooi ligt ze met haar ‘vruchtbare’ vormen op de dijk. Met daarachter de kraamkamer van de pootaardappel en de bouwgrond van tal van andere groenten. Als onderdeel van de zeekering biedt ze zekerheid en veiligheid. Kortom een ‘Dijk Van Een wijf’!

Dit landart-project van Nienke Brokke op de dijk bij Holwerd vormt straks een zacht welkom voor alle reizigers van Ameland.

Over Nienke Brokke

Het beeldend werk van kunstenaar Nienke Brokke heeft altijd een verhalend element. De studie theatervormgeving aan de Rietveldacademie heeft daar aan bijgedragen.
Zoals in het theater altijd een ‘gesamtkunstwerk’ is, werkt Nienke graag met meerdere kunstdisciplines die samen een geheel vormen. Door die verhalende kant ontwerpt Nienke Brokke naast landart en theater-decors ook onderwijsprojecten. Daarin kan ze goed inhoud met een kunstdiscipline verbinden.

Het landart-project ‘Dijk van een Wijf’ was haar afstudeerproject op de Rietveld- academie in 1997 en we werken er hard aan om het in 2018 daadwerkelijk te realiseren.

Voor meer informatie: NienkeBrokke

Verwachte realisatie: dit project is in ontwikkeling

Locatie: Holwerd