Vanwege het vogelbroedseizoen was de ‘Dobbepaarden-wandelroute’ even gesloten, maar vanaf 15 juli kun je weer zeven kilometer lang uitwaaien achter de zeedijk bij Marrum! De route vertelt het alom bekende verhaal van de dobbepaarden en is een mooi eerbetoon aan de reddingsactie. Ken je het verhaal nog niet? Beleef het al wandelend. Je kan zelfs het hele gebied ontdekken, doordat de nieuwe route aansluit op de binnendijkse wandelpaden.

In dezelfde week realiseren Sense of Place en It Fryske Gea met behulp van vele sponsoren een uniek kunstwerk van Marcel van Luit ín de Ozingadobbe. Hoe dat er uit gaat zien? Dat houden we nog even geheim, maar geïnteresseerden zijn woensdag 17 juli 2019 van harte welkom om te komen kijken bij de installatie van het permanente kunstwerk. De werkzaamheden beginnen al vroeg in de ochtend. Rond 9.30 uur wordt het kunstwerk, dat bijna twee ton weegt, met een hijskraan in de dobbe geplaatst. Het kunstwerk komt vlak op het water te liggen, waardoor het alleen vanaf de rand te bekijken is. Vanaf afstand is het werk niet zichtbaar, zodat het open landschap behouden blijft.

De dobbe is te bereiken via de kruising van de zeedijk en de Ozingaloane te Marrum. Steek bij de dijksovergang naast het Tempeltje van Ids Willemsma de zeedijk over, dan tref je aan de linkerzijde de startlocatie van de wandelroute. De dobbe zelf ligt op een afstand van circa 350 meter landinwaarts vanaf de zeedijk.

Locatie van de Ozingadobbe op Google Maps: https://goo.gl/maps/fhs7A6sy52rKcSvX8

///

Dit project is een initiatief van Doarpsbelang Marrum-Westernijtsjerk, It Fryske Gea en Sense of Place.

Het kunstwerk wordt mede mogelijk gemaakt door De Versterking,  STICHTING SIEBOLT FOUNDATION, Fries Paardenstamboek, Stichting Faderpaard en Gemeente Noardeast Fryslân en verschillende sponsoren: Wilcovak, Neenah Coldenhove, Chromaluxe en Epson.