On my fathers chair

Komend weekend start Leeuwarden-Fryslân 2018. Vrijdagavond 26 januari worden er in de hele provincie bij mensen thuis, op bijzondere locaties en in musea verhalen vertelt. Joop Mulder van Sense of Place, geboren Bolswarder, is ook van de partij. Joop vertelt zijn verhaal in de raadszaal van het prachtige Bolswarder Stadhuis, letterlijk op de stoel van zijn vader, ooit burgemeester van Bolsward. 

Als jongen op de katholieke HBS in Bolsward was Joop goed in wiskunde, maar ook creatief. Allerlei uitspattingen op dat gebied hadden zijn interesse en dus wilde Joop in de kunsten. Burgemeester Mulder was daar geen voorstander van: “Ga toch wiskunde studeren !” Maar Joop zette door, dan maar zonder studie. Na omzwervingen belandt hij op Terschelling. Hier krijgt Joop zijn scholing op “Kunstacademie Terschelling”. Hij bouwt er zijn eigen podium, eerst in zijn kroeg de Stoep, toen op straat en uiteindelijk met Oerol op het hele eiland. Maar Joop’s droom gaat verder: met landschapskunst de natuur en het verhaal van de Wadden nog intenser beleven: a Sense of Place.
Vrijdagavond vertelt Joop op de stoel van zijn vader zijn verhaal over VannU, ’ t Diekje en niet te vergeten Otteloeres. Verhaalt hij over zijn “Kunstacademie Terschelling en over Sense of Place.
Kroegpraat, oude koeien uit de sloot maar ook een verhaal over dromen en een visie op cultuur .

Als je toch niets te doen hebt !

Vrijdag 26 januari. Aanvang 19.30 en 21.00 uur. Stadhuis Bolsward. Duur 45 minuten.