Ervaar het Wad in de stad

Sinds vrijdag 13 april kan de bezoeker van LF2018 middenin de stad op een unieke manier het Wad beleven. Op die dag ging een week na de opening van de Waddenkelder het Waterpanorama van start. Sense of Place haalt daarmee in 2018 onder de titel Kerend Tij het Wad naar de stad.  De droom van Sense of Place speelt zich af aan het Wad. Maar in de Waddenkelder en met Waterpanorama kan de bezoeker van de Culturele Hoofdstad ook ín de stad iets ervaren van dit prachtige gebied.
In de binnentuin van het voormalige  Aegon-gebouw aan het Stationsplein in Leeuwarden staat het kunstwerk Waterpanorama, ontworpen door de kunstenaar Alex van de Beld.  Het Panorama, door kunstenaars Irem Kaneli en Stijn Smit uit Waddenklei gemaakt,  geeft een abstracte weergave van eb en vloed en de voortdurende beweging van het gebied. Een geluidskunstwerk van Tristan Visser maakt het tot een totaalervaring.
Ook in de Waddenkelder, onderin de Kanselarij aan de Tweebaksmarkt en onderdeel van Places of Hope, wordt de bezoeker verrast door de dynamiek van het getij. Kunstenaar Bruno Doedens laat hen met blote voeten in het zand de cyclus van eb en vloed ervaren. Het is een ode aan de Waddenzee: slenken, zandbanken, wadden, stranden en duinen. Een dynamisch landschap, altijd in beweging, uniek in de wereld.