Nieuws vanaf het Duitse waddeneiland Föhr: de opbouw van de reizende groepsexpositie Moving Landscapes – afgelopen maand nog te zien op Oerol Terschelling – is klaar! Vijf landschapswerken hebben op het eiland een gloednieuw (en ook al wonderschoon) plekje gekregen vanwege het tienjarig jubileum van Museum Kunst der Westküste.

De werken die op Föhr te zien zijn: ‘Level’ van Bouke Groen, ‘Tumbling in Time’ van Sofie Doeland, ‘Here We Are’ van Theun Mosk, ‘Draaiing’ van Hart van Veen en ‘Luw’ van Firma Kluit.

De tentoonstelling op Föhr is van 29 juli tot en met 29 september te bewonderen. Meer informatie en een handige kaart met de locaties van de werken is hier te vinden. De expositie is vrij toegankelijk.

Foto: perspresentatie Moving Landscapes op Föhr | Datum: 24 juli 2019 | Werk: ‘Luw’ van Firma Kluit

Moving Landscapes is een Sense of Place-initiatief van artistiek leider en pionier Joop Mulder, in co-productie met Oerol Terschelling en Museum Kunst der Westküste. De bestaande installatie Camera Batavia van Arjen Boerstra is de spil en inspiratie van het project. Daaromheen is een groep kunstenaars uitgenodigd om vijf nieuwe werken te creëren.