Met het project ‘Holwerd aan Zee’ willen de initiatiefnemers (de mannen van Holwerd) een negatieve spiraal van leegloop en economische achteruitgang van het dorp keren. Er moet een doorbraak in de zeedijk komen en daarmee herstel van de verbinding tussen Waddenzee en achterland. Holwerd aan Zee betekent een economische impuls voor de regio en zorgt voor meer variatie in de kwelders, brakke zones en een natuurlijke zoet-zout overgang, iets waar onder andere wadvogels en migrerende vissen baat bij zullen hebben. Goed voor mens en natuur.

Kunstenares Linette Raven eert, in opdracht van Sense of Place, de vier initiatiefnemers van het project Holwerd aan Zee met haar installatie de Mannen van Holwerd. De installatie stelt een sluis met stromend water voor, met aan de binnenkant van de sluis vier manshoge portretten. Wanneer je door de corridor van aardappelkisten loopt, sta je oog in oog met deze bijzondere mannen.

Zaterdag 23 juni wordt om 11.30 uur het kunstwerk ‘de Mannen van Holwerd’ tijdens het Holwerder dorpsfeest officieel geopend en opgenomen in een nieuwe wandelroute die het dorp met de kwelders van Staatsbosbeheer verbindt.