Donderdag 21 juni 2018 opent ‘Ode aan M.C. Escher op ’t Bildt’, mee mogelijk gemaakt door Sense of Place. Het gaat hier om kunstwerken in de graanvelden van ’t Bildt, in de gemeente Waadhoeke. Kunstenaar Henk Rusman, initiatiefnemer van dit project, woont al jarenlang op ’t Bildt. Zomers kijkt de kunstenaar uit over het graan, het trekt aan hem en al die jaren droomt hij van kunst in dat graan. In 2017 was er een voorproefje. Samen met de kunstenaar Marco Goldenbeld maakte hij een kunstwerk geïnspireerd op de onmogelijke kubus van Escher. Voor 2018 heeft Rusman kunstenaars gevraagd ontwerpen te leveren voor kunst in het graan. De kunstwerken zijn van 21 juni tot en met 15 augustus te zien in ’t Bildt.

De kunstwerken liggen verspreid aan de Oudebildtdijk tussen Oude Bildtzijl (Oude Bildtdijk nr. 14) en de Westhoek (Oude Bildtdijk nr 1018) en langs de Stadhoudersweg bij Nij Altoenae. Let op: De Bildtdijken kunnen niet veel verkeer aan. Op de fiets kan optimaal worden genoten van zowel het Bildtse landschap als alle projecten. Fietsen kunnen mogelijk gehuurd worden bij plaatselijke ondernemers. Er kan geparkeerd worden bij de sportvelden in St. Annaparochie en in de berm langs de Stadhoudersweg.
Voor wie het werk van grote hoogte wil bekijken is er van vrijdag 29 juni tot zondag 8 juli aan de Stadhoudersweg nabij Nij Altoenae een reuzenrad aanwezig. Van hieruit heb je een bijzonder zicht op de kunstwerken in de omgeving.

Er zijn kunstwerken in het graan te zien van: Henk Rusman, Bowe Roodbergen, Marco Goldenbeld, Ria Groenhof, Hans Kuiper, Rinus Roelofs en Roland de Jong.