Blije Kerk

Een expositie van het fotoproject ‘Blije Kerk’ van Maarten Boersema, predikant in Blije-Holwerd. In dit project bracht Boersema het leven van een dorpspredikant en het dorpsleven in een krimpregio in beeld. Het zijn spannende, inspirerende, mooie en ontroerende foto’s. Ze laten het leven van een individu in een dorpsgemeenschap zien en maken de rol van het geloof in een Noord-Friese dorpsgemeenschap zichtbaar.
Samen met Sense of Place exposeerde Boersema in 2018 een deel van de foto’s. In de schuur van een oude authentieke boerderij wordt de sfeer van ‘Blije kerk’ op een bijzondere manier weerspiegeld. Hij liet er de meest aansprekende beelden zien: van schoonheid en afzichtelijkheid, van het kwade en het goede, van geluk en wanhoop.

Over Maarten Boersema

Maarten Boersema (1986) begon in september 2014 met blijekerk.nl.
Na het behalen van de master theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen, start hij in september 2014 als deeltijdpredikant in de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Blije-Holwerd. Daarnaast ontwikkelt hij zich in de afgelopen jaren als fotograaf en tekstschrijver. Beeld en tekst van hem wordt o.a. geplaatst in MangementTeam, Discovery Magazine, Medisch Contact, Nederlands Dagblad, Huffington Post en The Scientist.
http://www.blijekerk.nl/ 

Deze expositie is mee mogelijk gemaakt door het Iepen Mienskipsfûns.

Expositie data: geweest

Locatie: Boerderij Groot Kahool, Kahoolsterlaan 2 in Ferwert