Ode aan M.C. Escher op ’t Bildt

Kunstwerken in de graanvelden van het Bildt.
Zomer 2018: wuivende graanvelden in het Bildt, het kleilandschap langs de Friese Waddendijk. In het graan tekeningen van verschillende Bildtse kunstenaars. Wat een ervaring in dit akkerlandschap, doorsneden door de rechte lijnen van dijken, vaarten en sloten. Kunstenaar Henk Rusman, initiatiefnemer van dit project, woont al jarenlang in het Bildt. Hier maakt Rusman zijn monumentale beelden van staal en steen die het landschap weerspiegelen. Maar zomers kijkt de kunstenaar uit over het graan, het trekt aan hem en al die jaren droomt hij van kunst in dat graan. In 2017 was er een voorproefje, samen met de kunstenaar Marco Goldenbeld maakte hij een kunstwerk geïnspireerd op de onmogelijke kubus van Escher. Voor 2018 heeft Rusman meerdere kunstenaars uit het Bildt gevraagd ontwerpen te leveren voor kunst in het graan.

Tijdens De Bildtse Aardappel weken 2018 zijn de kunstwerken te bekijken. Voor de liefhebbers vanaf het van 29 juni t/m 8 juli aanwezige reuzenrad!

Over Henk Rusman, initiatiefnemer

Henk Rusman (1950) geboren in Hillegom, studeerde in Maastricht aan de Stadsacademie en de Jan van Eijck academie. Hij woont al tientallen jaren in het Bildt en won daar in 1993 de Bildtse Kultuurprijs. Hij is landelijk en internationaal bekend met zijn monumentale kunstwerken. Andere deelnemende kunstenaars: Bowe Roodbergen, ’t Bildt; Marco Goldenbeld, ’t Bildt; Rinus Roelofs, Hengelo; Hans Kuipers, Bunnik; Roland de Jong, Burgerburg; Ria Groenhof, Lemmer.

Te bezoeken:  21.06.2018 t/m 15.08.2018. Voor wie het werk van grote hoogte wil bekijken: van 29.06.2018 t/m 8.07.2018 vanuit het reuzenrad aan de Stadhoudersweg bij Nij Altoenae. Het reuzenrad is open van 11.00 uur tot 20.00 uur.

Locatie: Tussen Oude Bildtzijl (Oude Bildtdijk nr. 14) en de Westhoek (Oude Bildtdijk nr 1018) en langs de Stadhoudersweg in Nij Altoenae.

film

NB. De Bildtdijken kunnen niet veel verkeer aan. Op de fiets kan optimaal worden genoten van zowel het Bildtse landschap als alle projecten. Fietsen kunnen worden gehuurd bij plaatselijke ondernemers en er kan geparkeerd bij de sportvelden in St. Annaparochie en in de berm langs de Stadhoudersweg.