Ode aan M.C. Escher op ’t Bildt

Kunstwerken in de graanvelden van ’t Bildt.
Zomer 2018: wuivende graanvelden in ’t Bildt, het kleilandschap langs de Friese Waddendijk. In het graan tekeningen van verschillende Bildtse kunstenaars. Wat een ervaring in dit akkerlandschap, doorsneden door de rechte lijnen van dijken, vaarten en sloten. Kunstenaar Henk Rusman, initiatiefnemer van dit project, woont al jarenlang in het Bildt. Hier maakt Rusman zijn monumentale beelden van staal en steen die het landschap weerspiegelen. Maar zomers kijkt de kunstenaar uit over het graan, het trekt aan hem en al die jaren droomt hij van kunst in dat graan. In 2017 was er een voorproefje, samen met de kunstenaar Marco Goldenbeld maakte hij een kunstwerk geïnspireerd op de onmogelijke kubus van Escher. Voor 2018 heeft Rusman meerdere kunstenaars uit ’t Bildt gevraagd ontwerpen te leveren voor kunst in het graan.

Over Henk Rusman, initiatiefnemer

Henk Rusman (1950) geboren in Hillegom, studeerde in Maastricht aan de Stadsacademie en de Jan van Eijck academie. Hij woont al tientallen jaren in ’t Bildt en won daar in 1993 de Bildtse Kultuurprijs. Hij is landelijk en internationaal bekend met zijn monumentale kunstwerken. Andere deelnemende kunstenaars: Bowe Roodbergen, ’t Bildt; Marco Goldenbeld, ’t Bildt; Rinus Roelofs, Hengelo; Hans Kuipers, Bunnik; Roland de Jong, Burgerburg; Ria Groenhof, Lemmer.

Te bezoeken:  geweest

Locatie: Tussen Oude Bildtzijl (Oude Bildtdijk nr. 14) en de Westhoek (Oude Bildtdijk nr 1018) en langs de Stadhoudersweg in Nij Altoenae.

film