Sense of Place | op pad met Joop Mulder

Bijzondere ervaringen op de grens van land en water

Sense of Place neemt je mee op pad in het Waddengebied om je met nieuwe ogen naar dit unieke gebied te laten kijken. Joop Mulder, geestelijk vader van het Oerol festival en creatief directeur van Sense of Place, zal daarbij zelf als gids optreden. Joop vertelt over het unieke karakter van het UNESCO Werelderfgoed Waddengebied, over natuur & milieu, cultuur, historie, watermanagement, en natuurlijk over zijn grote droom: Sense of Place.
Een vol programma om het prachtige Waddengebied door de bril van Joop Mulder te zien. Een unieke belevenis die je niet snel zal vergeten!

Het programma start ’s ochtends om 10:00 uur in Leeuwarden, waar je per bus vertrekt naar het Kweldercentrum Noarderleech bij Hallum. Daar aangekomen staat er een e-bike* voor je klaar en start de tocht door het Waddengebied. Joop neemt je mee langs prachtige plekken in dit gebied en vertelt over de grote rijkdom qua natuur, cultuur en historie. Hij toont Sense of Place-projecten; sommige al gerealiseerd, andere nog in ontwikkeling en vertelt over de filosofie erachter. Halverwege wordt er bij een lokale boer geluncht met een bijzondere Waddenlunch. De tocht eindigt rond 15:30 uur in het pittoreske Paesens-Moddergat waar, na het prachtige dorpje bezocht te hebben, de e-bike weer wordt ingeleverd en je per bus weer teruggebracht wordt naar Leeuwarden.

Gedurende de zomer 2018 biedt Sense of Place vier zaterdagen de gelegenheid om met Joop op pad te gaan in het Waddengebied, namelijk op 28 juli, 11 augustus, 25 augustus en 15 september. Een exclusieve tocht vol natuur en cultuur waaraan per keer maximaal 45 personen kunnen deelnemen.
De prijs van 25 euro is inclusief busvervoer, e-bike-huur, een Waddenlunch, én Joop!

Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door het INTERREG programma.