Niemand minder dan Joop Mulder fungeert deze zomer als gids in het Waddengebied. De geestelijk vader van Oerol (Terschelling) en het Culturele Hoofdstad-project Sense of Place is vier zaterdagen exclusief te boeken. ,,Ik wil iedereen met nieuwe ogen laten kijken naar ons prachtige Waddengebied.’’ Mister Oerol belooft daarom een tocht vol cultuur en natuur.

Joop Mulder vertelt over het unieke karakter van het UNESCO Werelderfgoed Waddengebied en over zijn grote droom, Sense of Place. Mulder is mee als gids op 28 juli, 11 augustus, 25 augustus en 8 september. Een kaartje voor deze bijzondere Sense of Place-toer kost 25 euro en is inclusief busvervoer, E-bike-huur en een Waddenlunch. Er kunnen maximaal 45 bezoekers per keer mee en de kaartverkoop start dinsdag 17 juli.

Het programma start  ’s ochtends om 10.00 uur in de Stadsoase in Leeuwarden op het stationsplein achter de fontein. De bus rijdt daarna naar het Kweldercentrum Noarderleech bij Hallum. De tocht door het Waddengebied en langs de Sense of Place-projecten wordt vervolgd per E-bike.

Halverwege de dag wordt bij een lokale boer een bijzondere Waddenlunch opgediend. De tocht eindigt rond 15.30 uur in het pittoreske Paesens-Moddergat waar de bus naar Leeuwarden klaarstaat.

Je kunt je hier aanmelden.

Mede mogelijk gemaakt door het INTERREG-programma