Soundings:  een ontdekkingsreis door het Groninger Waddenlandschap
Een beoogde route van het Lauwersmeergebied langs de dijk (de kiek over diek route) naar het gebied bij het Uithuizemerwad.

Op bijzondere plekken langs de route ambiëren we installaties die een vergrootglas leggen op het landschap en de beleving van dit landschap verrijken.
Het doel is niet het land verfraaien door elementen toe te voegen, maar ingrepen te doen die de waarneming veranderen en scherper maken.
Waar met het blote oog niets te zien is dan zee, land en schapenkeutels, geeft Soundings een nieuwe beleving van de omgeving die je met andere ogen naar het landschap laat kijken, of beter gezegd, met andere oren naar het landschap laat luisteren

De semipermanente installaties zullen worden gemaakt met materiaal uit de omgeving. Zoals de typische rode klei waar de bakstenen van zoveel huizen in de omliggende dorpen zijn gebouwd en de mossen die overal langs de kust groeien.

Theun Mosk, verantwoordelijk voor design en architectuur van de plekken, werkt o.a. in Watermill, het instituut van Robert Wilson on Long Island in NY, als met jonge kunstenaars in NL.  De locaties worden vastgesteld in samenwerking met Groninger Landschap, Noorderzijlvest,  Natuurmonumenten en andere kenners van het landschap.

We hopen in 2023 te openen met een tentoonstelling/geluidsinstallatie in het Groninger Museum. De tentoonstelling wordt samengesteld door Robert Wilson. Hij gaat de elementen verbinden met de inbreng van de mens in het allesomvattend. Tevens heeft het  Groninger Museum de initiators uitgenodigd om het landschapswerk vanuit het museum te laten starten. We verbinden hiermee het museum met het noordelijk landschap. Hoe we dit precies gaan doen werken we samen met het museum verder uit.

Het project is in fases opgedeeld en dankzij de steun van Stichting Beringer Hazewinkel en Stichting De Versterking kunnen we dit jaar van start met o.a. het locatie onderzoek en het definitief ontwerp.

Soundings is een samenwerkingsproject van Sense of Place met landschapskunstenaar Theun Mosk, geluidskunstenaar Andreas Hirsch , internationaal gerenomeerd kunstenaar Robert Wilson en het Groninger Museum.