Op Tweede Pinksterdag is De Streken opnieuw geopend op Terschelling. Het houten getijdenobject van beeldend kunstenaar Marc van Vliet is een project van Sense of Place en Oerol Terschelling. Eb en vloed maken twee totaal verschillende belevingen van dit Terschellingse getijdenkunstwerk, dat alleen te bereiken is via een 150 meter lange loopbrug. De installatie moest eerder vanwege stormschade worden afgebroken. De natuur heeft bepaald. In de nacht van dinsdag 6 juli kwamen een zuidwester storm en springtij samen waarbij de installatie is beschadigd. Met de kennis van nu is een semi-permanente versie gemaakt die hoger is en stabiel genoeg om drie maanden in 2022 te blijven staan.

Over De Streken
De Streken is een houten getijdenobject van beeldend kunstenaar Marc van Vliet en is te bereiken via een 150 meter lange loopbrug. Deze installatie op het wad beweegt mee op eb en vloed door de krachten van de maan. Het getij zorgt op ieder moment van de dag voor een andere beleving. Tijdens eb is de installatie een verstilde plek op het wad en is de blik naar buiten gericht. Tijdens vloed bevindt men zich midden op het water en kijk je naar binnen, naar het water.

Over Marc van Vliet
Beeldend kunstenaar, theatermaker, vormgever. ’s-Hertogenbosch, 1961. Overschild, Groningen. Autodidact in verschillende disciplines. Begonnen als vormgever. De afgelopen 17 jaar vooral bekend geworden door de locatievoorstellingen en installaties van theatergroep Tuig die zich kenmerken door de cross-over van beeld, beweging en geluid. De laatste jaren ligt de nadruk op landschappelijke installaties.