sense of place

Sense of Place gaat over het onzichtbare. Over de langzame onstuitbare processen waaraan het Waddengebied onderhevig is en over de onzichtbare waarden die herontdekt moeten worden. Sense of Place gaat dat onzichtbare zichtbaar maken.

Sense of Place initieert en ondersteunt projecten op het gebied van culturele landschapsontwikkeling om veranderingen in het landschap rond de Waddenzee te bewerkstelligen. En om de beleving van en de waardering voor het Waddengebied te vergroten bij een groter publiek.

De projecten hebben respect voor de cultuur en natuur van het gebied en beogen een positieve uitwerking op de lokale economie. Dit gebeurt door samenwerking te zoeken en te organiseren tussen kunstenaars, landschapsarchitecten, onderzoekers, bewoners, gebruikers, maatschappelijke organisaties, ondernemers en overheden.

Om de bijzonderheid van het landschap onder de aandacht te brengen geeft Sense of Place op innovatieve wijze vorm aan landschapsontwikkeling met oog voor kwalitatief hoogwaardige, culturele inbedding. Hierdoor ontstaan karakteristieke en unieke verbeteringen van het Waddenlandschap, die door Sense of Place aan de samenleving worden gepresenteerd via ‘Expeditie Waddenland’.

Over de organisatie

Sense of Place komt voort uit het Oerol theater festival

Het Sense of Place programma tijdens Oerol

Het vaste team van Sense of Place:
Joop Mulder – Creative Director
Klaas Hernamdt – Managing Director
Wendy Gooren – Office Manager

Adres:

Fiskwei 30
9151 JD Holwerd
kvk 65634187

Onze partners:

oerol-logo Leeuwarden-Culturele-Hoofdstad-2018provincie-fryslan2staatsbosbeheerfryskegeawetterskipwaddenacademie2marketinggroningen      groninglandschapnew

Empatec-logo-300x66seaports

logo_prw_mwmw   nhp-programma-naar-een-rijke-waddenzee-fc-nieuw_zwart