Sense of Place en Oerol presenteren End of Nature

Het Oerol Festival is en blijft kraamkamer en laboratorium van Sense of Place. Hier is Joop Mulder begonnen te pionieren met landschapskunst en is Sense of Place ontstaan. Nu en in de toekomst blijft het eiland Terschelling tijdens Oerol een laboratoriumfunctie houden voor Sense of Place. Culturele landschapsprojecten kunnen zo tijdens Oerol in tijdelijke vorm gerealiseerd worden om ermee te experimenteren, waarna het eventueel in een later stadium in permanente(re) vorm elders vorm krijgt in het Waddengebied. De onderlinge band tussen Oerol en Sense of Place is en blijft sterk en dit jaar tijdens het Oerol Festival presenteert het gezamenlijk ‘End of Nature’ van Theun Mosk.

Theatermaker en ontwerper Theun Mosk brengt op museale wijze een hommage aan de natuur en onderzoekt de grens tussen kunst, natuur en haar schoonheid. Vormen wij de natuur of vormt de natuur ons? Je wordt meegenomen naar een plek waar meer te zien en te beleven is dan je zou verwachten! Ieder moment, iedere dag is weer anders, tenminste als je heel goed kijkt.

In End of Nature laat Theun Mosk zich inspireren door de locatie, maar vooral ook door de beperkingen die Klein Eldorado met zich meebrengt. Eldorado is een begrazingsgebied met grote grazers zoals Galloways en Exmoor pony’s. Er komen naast dopheide en struikheide verschillende bijzondere mossen voor. Het landschap trekt daardoor tapuiten aan die in het open duingebied als zichtjager profiteren van insecten die broeden in de bodem. Duinviooltjes trekken op hun beurt weer parelmoervlinders aan. De natuur is hier kwetsbaar. Het is dus een gebied waar met zorg en aandacht in gewerkt moet worden; geen plek dus voor grootse, zware bouwwerken.

Het Oerol Festival vindt dit jaar plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 24 juni op Terschelling. Tien dagen lang locatietheater, straattheater, dans, landschapskunst, muziek en nog veel meer met het Waddeneiland als podium. Laat je inspireren en geniet van de kunst in de unieke omgeving van het Waddengebied; niet voor niets al negen jaar lang UNESCO Werelderfgoed!

End of Nature – Theun Mosk
Dagelijks te bezoeken van 11:00 – 17:00 uur van 16 t/m 24 juni
Locatie: West
| E. Klein Eldorado