Drie Streken

Drie Streken is een houten getijdenobject van beeldend kunstenaar Marc van Vliet.
Vanuit drie windstreken wordt het kunstwerk ‘belicht’ door drie op kilometers afstand staande grote spiegels die de zon weerkaatsen. Op deze wijze tekenend met de zon, gebruikmakend van de krachten van het getij (en dus de maan), verandert het kunstwerk voortdurend van vorm.  Vrijwel onzichtbaar vindt die verandering tweemaal per dag plaats.

Het houten kunstwerk kan door de bezoekers lopend worden bereikt. Bij eb over het wad, bij vloed over de honderd meter lange loopbrug. Het is een ontmoetingsplaats die per uur en per dag een andere kijk op de wijdheid van het Waddenlandschap biedt. Bij eb wordt de blik naar buiten gericht en als het vloed is naar binnen, naar het water.

Het object was in zijn eerste verschijningsvorm in 2015 te zien op Oerol. Nu is het doorontwikkeld en geschikt gemaakt om langs de Wadden te reizen. Tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 staat Drie Streken in de Waddenzee bij Hoek van de Bant.

Over Marc van Vliet

Beeldend kunstenaar, theatermaker, vormgever. ’s-Hertogenbosch, 1961. Overschild, Groningen.

Autodidact in verschillende disciplines. Begonnen als vormgever. De afgelopen 17 jaar vooral bekend geworden door de locatievoorstellingen en installaties van theatergroep Tuig die zich kenmerken door de cross-over van beeld, beweging en geluid. De laatste jaren ligt de nadruk op landschappelijke installaties.

Verwachte realisatie: dit project is in ontwikkeling

Locatie: Hoek van de Bant