Ons verhaal

Sense of Place is een culturele ontwikkelorganisatie die de regio langs de Waddenkust nieuwe vitaliteit geeft door de unieke kwaliteiten van dit gebied uit te vergroten met behulp van beeldende kunst- en ontwerpprojecten. Samen met bewoners en in het landschap vertellen we via deze projecten het verhaal van het Noorden. De geschiedenis van het gebied en bewoners, het landschap én de toekomst.

Sense of Place maakt de unieke waarden van natuur, landschap en cultuurhistorie van het bijzondere UNESCO werelderfgoed Waddengebied zichtbaar voor een breder publiek. De regio krijgt hiermee tegelijk een economische en sociaal-maatschappelijke impuls.
De kunstprojecten hebben respect voor de cultuur en natuur van het gebied en vertellen het verhaal van de locatie en het landschap.
Ze geven de plek daarmee extra aantrekkingskracht en betekenis: a Sense of Place.

Kunst in de openbare ruimte geeft identiteit en zijn bestemmingen in het (stedelijk) landschap. Kunst verhaalt over waar we vandaan komen, waar we zijn en waar we heen willen gaan. Kunst verbindt gemeenschappen.

Wil je meer weten over hoe wij werken? Ontdek het hier.

Hoe Sense of Place begon

Sense of Place begon als een serie deelprojecten op Oerol. Grote, maar tijdelijke beeldende kunstprojecten – vaak ook landschapsarchitectuur – gingen de relatie aan met de omgeving. Joop Mulder nodigde verschillende kunstenaars en ontwerpers uit om hier te experimenteren met verschillende vormen. 

In 2016 nam Joop Mulder afscheid van zijn Oerol en bracht Sense of Place naar de vaste wal: naar het gebied langs de Waddenkust. Joop wilde juist dit in veel opzichten achtergebleven gebied een impuls geven; tot leven brengen. Juist dit unieke cultuurlandschap, het landschap dat het resultaat is van de strijd én het leven met de zee, geeft voeding aan nieuwe kunstwerken, nieuwe vergezichten en een nieuwe sense of place. 

Lees verder

Organisatie

Sense of Place is een stichting met een bestuursmodel. Een netwerkorganisatie die bij een vraag/verzoek/opgave op zoek gaat naar verbinding en/of de juiste uitvoerende personen of organisaties. Ook bestaat de mogelijkheid zelf projecten te initiëren. Daarnaast werken we in opdracht. 

Bestuur (onbezoldigd)
Ruud Reutelingsperger (voorzitter), Wendy Gooren (vice-voorzitter/penningmeester), Anke Bijlsma, Marc van Vliet en Valerie van Leersum(secretaris).

Dagelijks bestuur
Wendy Gooren, Ruud Reutelingsperger en Anke Bijlsma

Sense of Place werkt met een grote groep ZZP-ers en huurt deze in naar marktconforme tarieven.

ANBI
Sense of Place heeft de ANBI status.

activiteiten verslag 2019
activiteiten verslag 2020
activiteiten verslag 2021
activiteiten verslag 2022